Muška moda i stil: Poslovni izgled

Datum objave: 04. pro.. 2007 Autor: admin
1735ca7a93c78b65b96e955533df60f3

Muškarci imaju privilegiju da mogu većinu svog života provesti bez obraćanja posebne pažnje na modu i to iz jednostavnog razloga jer su muškarci.
Jedini trenuci kada se moraju uistinu brinuti o svom modnom izričaju je poslovni look koji je iznimno egzaktan oblik odijevanja i ne trpi pogreške. Osnovni elementi, za koje vjerujem kako svi znamo su odijelo, klasična košulja, kravata i cipele.
Ovisno o tipu tijela i željenom efektu možemo ih podijeliti u dvije kategorije; klasični sako i sako s dvorednim kopčanjem. Oba tipa pašu većini muškarca, no sako s dvorednim kopčanjem će mršavoj i višoj građi vizualno proširiti trup dok će klasični nižoj i široj građi pojačati dojam visine. Sami sako mora pristajati, znači nikakva zatezanja i nabori kada ga se zakopča ili previše prostora u ramenima. Dužina rukava bi trebala biti do zgloba i to je dosta važno jer ako je rukav sakoa duži pokrit će rukav košulje. Što se tiče broja gumba osnovna podjela ide ovako; dva za ljeto, tri za jesen i proljeće a može i tokom cijele godine, četiri za zimu. Logično zar ne? No opet, što je više gumba naglašava se visina, stoga bi se visoke osobe trebale držati tri gumba najviše.

Hlače za odijelo moraju poštovati jedan element, neovisno o trendu, a to je visoki struk. Hlače moraju biti na kukovima ili malo iznad njih, nikako niže. Detalji koji mogu činiti vaše hlače su falde i manžetne. Falde u struku omogućavaju udobnije sjedenje dok zbog te iste funkcije imaju tendenciju da izgledaju kada stojite pomalo baggy. Manžetna je element koji hlačama podiže dojam elegancije te ih ljudi nižeg rasta trebaju izbjegavati budući da im čini vizualno noge kraćima. Dužina hlača bi trebala biti taman do pola pete cipele i stoga je preporučljivo doći na probu u obući na koju će se te hlače nositi.

Akcija.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće " kako bi vam dali najbolje iskustvo . Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknite " Slažem se " onda pristajete na to .

Zatvori