Moc buketa!

Datum objave: 03. stu.. 2007 Autor: admin
moc buketa

Zaboravite dijamante. Neraspoloženim i bezvoljnim ženama najbolje je pokloniti buket mirisnog cvijeća. Zahvaljujući lijepim bojama i mirisima, cijeli će tjedan biti dobro raspoložene.

Popravljanje raspoloženja moglo bi biti jednostavno poput branja cvijeća. Nancy Etcoff, psihologinja s Medicinske škole u Harvardu, i njen tim ispitali su 54 žena, koje su tijekom dva tjedna trebale bilježiti svoje osjećaje i aktivnosti u određeno doba dana.

Nakon tjedan dana, a žene nisu znale da je studija povezana s cvijećem, primile su poklon zahvale jer su izdržale pola termina istraživanja. Jedna grupa buket mirisnog cvijeća, a druga ukrasnu lampu i mirisne svijeće.

Dnevne bilješke su pokazale da je u grupi koja je primila buket naglo skočilo raspoloženje. Nakon tjedan dana pokazale su veći stupanj suosjećanja i blagosti, te manje tuge i tjeskobe.

Buket je utjecao i na entuzijazam na poslu. Žene kojima je poklonjeno cvijeće bilježile su veći entuzijazam i energičnost.

Etcoff je to objasnila općeljudskom privlačnošću prema prirodi koja je ukorijenjena u nama. Osim toga, tu je i utjecaj ljepote – ona inspirira i ugađa.

Akcija.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće " kako bi vam dali najbolje iskustvo . Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknite " Slažem se " onda pristajete na to .

Zatvori