Kuhinje

Datum objave: 03. pro.. 2007 Autor: admin
kuhinje

Kuhinja je prostorija nastala iz naslijeđene tradicije ognjišta i okupljanja svih članova obitelji. Danas, uz više ili manje naslijeđenu tradiciju, kuhinja ima tendenciju stvaranja prvenstveno funkcionalnog i lijepog prostora.

Budući da kuhinja predstavlja okosnicu svakog domaćinstva, trebalo bi da je prikladno smještena u stambenom prostoru. Raspored u kuhinji ovisi o obliku i veličini prostorije. Kod raznovrsnih preinaka i pregradnji uvijek dolazi do stanovitih kompromisa i možda je jeftinije da promijenite položaj prozora i vrata kako biste postigli dobar i praktičan raspored pokućstva, nego da uporno pokušavate smjestit kuhinju u prostor nezahvalnih oblika.

Planiranje nove kuhinje je slično kuhanju dobrog jela. U oba slučaja treba odgovoriti na nekoliko sličnih pitanja:

Kome je namijenjeno?
Za koliko osoba?
Koji su osnovni sastojci?
Kako se uklapaju u cjelinu?
Koliko sve to stoji?

Osnovno što biste trebali odlučiti je kakvu kuhinju želite neku gotovu kuhinju ili možda kuhinju po narudžbi. Razlike gotovo da i nema, no ipak postoje, kvaliteta, garancija, izgled samo su neki od faktora. Ukoliko imate skučeni prostor, nezahvalnih dimenzija ili želite kuhinju koja će perfektno ispuniti kuhinjski prostor vjerovatno ćete se odlučiti za kuhinju po narudžbi, a ukoliko imate prostor koji možete slobodnije iskoristiti predlažemo da pokušate sami osmisliti vlastitu kuhinju kombinirajući elemente raznih modela gotovih kuhinja. I ne zaboravite granica nema boje, materijali, okovi, fronte, police baš sve se može složiti i prilagoditi Vašoj kuhinji

Akcija.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće " kako bi vam dali najbolje iskustvo . Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknite " Slažem se " onda pristajete na to .

Zatvori