Zimski vrtovi

Datum objave: 04. pro.. 2007 Autor: admin
stakleni-vrt

Jasna, jednostavna arhitektura, upečatljivo otvoreno oblikovani stakleni dijelovi i bijela fasadna cigla ostavljaju snažan dojam kod ovog objekta. Vlasnici su već odavno jednoglasni u ocjeni da kada se radi o staklenom vrtu, od početka treba paziti da se pažljivo integrira unutar cijele arhitekture.

Cilj je bio da zimski vrt posluži kao toplinski spremnik i klimatski pufer cijelom objektu i tako aktivno sudjeluje unutar energentske bilance. Za to je, naravno, potrebno toplinski izolirano staklo, osjenjenje i klimatizacija staklenog vrta, te odustajanje od termičke izolacije prema ostatku stambenog dijela.Uski prozorski elementi koji sežu do poda(u potkrovlju u obliku francuskih balkona) i zahvaljujući svojoj simetričnoj raspodijeli dodatno naglašavaju jednosmjeran karakter objekta. Na zabatnoj strani nalaze se plava ulazna vrata koja cijelom konceptu daju pomalo zaigrani naglasak.
Središte projekta je bez sumnje dnevni boravak: pravokutni prostor od preko 45 m2. Preko zimskog vrta i bezbrojnih prozora nude se raznolike panorame prema vrtu i umjetnom jezeru za plivanje. Na zahtjev stanara ostavljeno je dovoljno prostora za dugačku kombinaciju ormara i regala.


Kuća je fleksibilno projektirana s ‘pogledom na budućnost’ pa već u prizemlju postoji mogućnost oformiti kompletan stambeni prostor za stanovanje u starosti. Tome u prilog idu prostrano predvorje kao i roditeljska spavaća soba s velikom tuš kabinom. U kuhinji se još uvijek može naći dovoljno mjesta za umetanje male blagovaonice; prozorska vrata vode direktno do vrta.

Put prema potkrovlju prolazi preko ugodnog i lijepog masivnog podestnog stubišta. Tu se nalazi raj za djecu koja se ne mogu žaliti na nedostatak slobodnog prostora: tri jednako velike sobe, kupaonica s tušem i kadom kao i dobro osvijetljeno mjesto za igru pomlatku osigurava svu moguću slobodu.

Akcija.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće " kako bi vam dali najbolje iskustvo . Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknite " Slažem se " onda pristajete na to .

Zatvori