Sadnja savršenog vrta – 6 savjeta za uspjeh

Datum objave: 06. kol.. 2013 Autor: admin
vrt

Uzgoj vrta i stvaranje raja u dvorištu nije mali podvig. Vrtlar mora osmisliti svoj vrt s istom pažnjom s kojom skladatelj piše simfoniju, ništa nije slučajno stavljeno, nego je svaki element pažljivo postavljen da se formira prekrasna cjelina. Nakon završetka, vrt kroz godišnja doba polako otkriva remek-djelo vrtlara.
Dizajn vrta je bez sumnje  oblik umjetnosti, ali to ne treba značiti da morate trošiti puno vremena za održavanje prekrasnog vrta. Ukoliko kvalitetno isplanirate prije uređenja, unaprijed ćete si uštedjeti vrijeme i naporan …
Opširnije…

Zimski vrtovi

Datum objave: 04. pro.. 2007 Autor: admin
stakleni-vrt

Jasna, jednostavna arhitektura, upečatljivo otvoreno oblikovani stakleni dijelovi i bijela fasadna cigla ostavljaju snažan dojam kod ovog objekta. Vlasnici su već odavno jednoglasni u ocjeni da kada se radi o staklenom vrtu, od početka treba paziti da se pažljivo integrira unutar cijele arhitekture.
Cilj je bio da zimski vrt posluži kao toplinski spremnik i klimatski pufer cijelom objektu i tako aktivno sudjeluje unutar energentske bilance. Za to je, naravno, potrebno toplinski izolirano staklo, osjenjenje i klimatizacija staklenog vrta, te odustajanje od …
Opširnije…

Vrtovi

Datum objave: 04. pro.. 2007 Autor: admin
vrtovi

Iz unutrašnjosti doma, vaš će pogled na svijet biti ujedno i pogled na vrt. Ako vrt služi samo za gledanje, a takvih je malo, trebalo bi ga urediti. Izgledu samog vrta doprinosi pravilno omeđivanje, dobro popločenje, vrtne klupe, kipovi, posude za bilje. Međutim bez cvijeća, ukrasnog bilja, travnjaka i zelenila vrt ne bi bio to što je.
Možda trenutno niste u situaciji ili nemate dovoljno novca za uređenje raskošnog vrta i možda ste zadovoljni samo terasom i komadićem popločenog prostora. Međutim …
Opširnije…

Uređenje travnjaka

Datum objave: 04. pro.. 2007 Autor: admin
willow-tree-lawn

Dobro održavan, debeli, zeleni travnjak može i najljepše kuće dodatno uljepšati. Također, lijep travnjak podiže i vrijednost nekretnine, ublažava zvukove i vrućinu te čini prostor oko kuće ljepšim i ugodnijim.Ovdje vam u nekoliko koraka savjetujemo kako i vi možete posaditi i održavati lijep travnjak, a za to vam je potrebno samo malo više truda nego inače, a rezultatima ćete biti zadovoljni i vi i svi koji ga vide.
Korak 1: Planiranje travnjaka
Kod planiranja travnjaka važno je da izbjegavate kuteve ili brežuljke …
Opširnije…

Kako posaditi zdravi povrtnjak?

Datum objave: 04. pro.. 2007 Autor: admin
220px-Pieskowa_Skała_ogród_zamkowy

Ako imate dovoljno prostora oko svoje kuće, a prostor za odmor i ispijanje kave u vrtu ste već uredili, možda razmišljate o sadnji vlastitog povrtnjaka. Osim što ćete imati uvijek dostupno svježe povrće, nije zanemariva i činjenica da će ono biti zdravo i neće biti tretirano različitim herbicidima. Zato, uz malo truda i naših savjeta možete uzgojiti svoj zdrav, funkcionalan i bogat povrtnjak.
Kontrolni spis materijala
• vrtni vapnenac
• malč
• kompost
• gnojiva
• sredstva protiv korova
• insekticidi/pesticidi (koliko je potrebno)
• cijev, troska ili …
Opširnije…

Akcija.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće " kako bi vam dali najbolje iskustvo . Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknite " Slažem se " onda pristajete na to .

Zatvori