Hrana je osjetljiva te u rukovanju i pripremanju treba biti oprezan jer lako dođe do kvarenja. Mi vam donosimo nekoliko savjeta kako bi vaša hrana uvijek bila zdravstveno ispravna.
* mjesta na kojima čuvate hranu moraju biti čista, hladna i suha
* namirnice koje ne čuvate u hladnjacima zaštitite od svih insekata, prašine ili para pokrivanjem i odlaganjem na suha i prozračna mjesta
* hrana mora biti pokrivena kad ju odlažete
* mjesta na kojima pripremate hranu kao i pribor i posuđe obavezno moraju biti čista
* pribor perite deterđentom za pranje posuđa i isperite tekućom vodom
* hrana se ne smije odlagati u posude koje koristite u druge svrhe, a posebno pazite da u tim posudama nisu bile kemikalije
* svježe voće i povrće mora biti oprano tekućom vodom prije upotrebe
* dok pripremate hranu izbjegavajte kašljanje ili kihanje blizu hrane, doticanje nosa, usta, kose ili bilo čega drugog što bi moglo biti izvor onečišćenja hrane
* ukoliko ste bolesni ili imate rane ili ozljede na rukama nemojte pripremati hranu
* sirovu hranu treba čuvati odvojeno od kuhane hrane ili hrane koja će se jesti sirova zbog toga što sirova hrana uvijek ima bakterije na provršini
Nadamo se da smo vam ovim početnim savjetima barem malo pomogli u čuvanju vaših namirnica, a u idućim člancima ćemo vam dai još poneki savjet kako bi vaša hrana bila zdravstveno ispravna.